Welkom op de website van Rondvaart Zoetermeer


Advies op maat nodig?
Wanneer u specifieke vragen heeft waarop u de antwoorden niet kunt vinden op deze site, kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch via 079-2033051

Vrijwilliger worden?
Rondvaart Zoetermeer draait geheel op de passie van vrijwilligers. Om nog betere service en vaarten aan te bieden zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Nieuwe bestuursleden (met name een penningmeester en een secretaris), schippers, maar ook gidsen en backoffice medewerkers zijn zeer welkom. Voor meer info neem contact met ons op!

Op deze website vindt u alle informatie over de Rondvaarten van Stichting Rondvaart Zoetermeer.

Ons enthousiaste team vrijwilligers verwelkomt u graag aan boord van onze rondvaartboot ‘De Meervaarder’

Alle vaarten die wij aanbieden worden gevaren met deze open rondvaartboot. Door de hybride aandrijving van ‘De Meervaarder‘ kunnen wij fluisterend door de wateren van de polders.


Vaarseizoen 2024

Vanaf 30 maart starten wij weer met ons vaarseizoen dat loopt tot eind oktober. Rondvaart Zoetermeer verzorgt rondvaarten vanaf de kade van boerderij ’t Geertje. We varen door de polders van Het Groene Hart via Stompwijk naar de Vlietland, gelegen tussen Leiden en Leidschendam. Vaak pakken we een stukje van de Vliet mee en varen dan terug. Op de Noord AA, voor de Weipoort, genieten we even zonder motor van de stilte. We gunnen u van harte deze unieke ervaring!


Het Groene Hart

Het Groene Hart ligt midden in de drukke randstad. Al varend op ‘De Meervaarder‘ ontdekt u dit mooie boeren cultuurlandschap. Het grootste deel van de route gaat door natuur- en stiltegebied. Schippers en gidsen geven informatie over de rijke natuur, cultuur en geschiedenis van deze polders.