Vaarten in beeld

{Foto’s}

Met de Poldervaart geniet je van een twee uur durende vaart door de westelijke polders van het Groene Hart. Op ruim vier meter boven het maaiveld zie je het polderlandschap van Zoeterwoude en Stompwijk zoals je dat nog nooit gezien hebt. Varend onder de A4 snelweg door, gaan de rustige en weidse polders over in het recreatiegebied Vlietland, bij Voorschoten, tussen Leidschendam en Leiden. Ook wel de ‘Riviera van de Randstad’ genoemd. We varen een stukje over de Vliet, en keren terug naar onze ligplaats aan de kade bij boerderij ’t Geertje.


Elke vaart wordt verzorgd door een schipper en gids die allerlei wetenswaardigheden vertellen over dit specifieke gebied van Zuid-Holland.


De poldervaart is geschikt voor alle leeftijden en kan ook uitstekend gecombineerd worden met bijvoorbeeld een fietstocht. Vanaf boerderij ’t Geertje stap je zo met de fiets aan boord. Bij Waterfront Vlietland stap je af en kan je per fiets verder of terug over polderfietspaden.


We varen vanaf de aanlegkade over de Noord-Aa, langs de Weipoort over de Ommedijksche Wetering, de Nieuwe Vaart, de Meerbrug en onder de snelweg door naar de ‘Riviera van de Randstad’: het recreatiegebied Vlietland.